ආසාවෙන් පලතුරු කාලත් හමාර වෙයි ද?..
එළවළු හා පළතුරු පසු අස්වනු හානිය සියයට 25 දක්වා අඩු වී තිබෙනවා.
ඒ බව කෘෂිකර්ම අමාත්යාංශය සඳහන් කළේ ය.
පසු
අස්වනු තාක්ෂණික ආයතනය පැවසුවේ මෙරට වගා කරන පළතුරු හා එළවළුවල පසු අස්වනු හානිය අවම කිරීම සඳහා නිර්දේශිත ක්රම භාවිතා නොකිරීම හේතුවෙන් එම වගා පසු අස්වනු හානිය සියයට 40ක් තරම් ඉහළ මට්ටමක පැවැති බවයි.
කෙසේ වෙතත්, කෘෂිකර්ම හා වැවිලි කර්මාන්ත අමාත්යාංශය ගන්නා ලද විවිධ තීරණ හේතුවෙන් අස්වනු හානිය අවම වී තිබෙනවා.
ඒ අනුව බෝංචි පසු අස්වනු හානිය සියයට 40 සිට 23 දක්වාත්, බණ්ඩක්කා සියයට 40 සිට සියයට 28 දක්වාත්, වම්බටු සියයට 30 සිට 20 දක්වාත්, ගෝවා සියයට 43 සිට 20 දක්වාත්, පහළ ගොස් ඇති බව වාර්තා වේ.
එමෙන්ම, පලතුරු අතරින් වැඩිම පසු අස්වනු නාස්තිය වාර්තා වී ඇත්තේ ගස්ලබු හා පේරවලයි.
ඒ අනුව ගස්ලබු පසු අස්වනු හානිය සියයට 46 සිට සියයට 19 දක්වාත්, පේර සියයට 40 සිට 20 දක්වාත් පහත බැස ඇති බව සඳහන් වේ.
![](https://cdn.ibcstack.com/promo/64186c94bf41a.webp)