මුරුංගා යුෂ කෝප්පයක් බිව්වොත් ශරීරයට සිදුවන පුදුම දේවල්

Juice
By Thaya Feb 03, 2021 01:47 PM GMT
Thaya

Thaya

Report

මුරුංගා ඉන්දියාවෙන් අප රටට බෝ වු ගසකි. මුරුංගා යනුවෙන් සිංහලයෙන් භාවිතා කරන නම ද මුරිංගා යන දෙමළ වචනයෙන් බිදී ආවකි. ඉන්දියාවේ ජනතාව අතර වෑංජනයට ගන්නා කරල් වලින් යුත් ශාකයක් ලෙස මුරුංගා නොසැලකේ. මුරුංගා ගසේ ඵලය එහි කරලයි.

මුරුංගා තවත් බොහෝ රටවල ජනතාව ආහාරයක් මෙන්ම ඖෂධයක් ලෙසද භාවිත කරති. ඉන්දුනීසියාවේ ජනයා මෙය හඳුන්වන්නේ මිරකල් ට්‍රී හෙවත් ප්‍රාතිහාර්යයේ ශාඛය ලෙසිනි. මුරුංගා කරල් වෑංජනයක් ලෙස සකසා ගැනීම කා අතරත් ප්‍රචලිත දෙයකි. එහෙත් මුරුංගා කොළ ඉතා වටිනා ගුණයකින් යුක්ත බව පර්යේෂණ වලින් ද ඔප්පු වී ඇති අතර අතීතයේ සිටම ඉන්දිය ජනතාව විවිධ ක්‍රම අනුව මුරුංගා කොළ ආහාරයට ගත්හ.

විටමින් ඒ සහ සී මෙන්ම කැල්සියම් මුරුංගා කොළ වල බහුලව අඩංගු වන බවත්, මුරුංගා කොළ යුෂ කෝප්පයක් බීමෙන් සිරුරට ලැබෙන ශක්තිය කිරි කෝප්ප 80කි. දොඩම් ගෙඩි 06කි. කෙසෙල් ගෙඩි 08ක් සහ අඹ කිලෝ 8 2/1ක් තුළින් ලැබෙන ශක්තියට සමාන බව කියති. මුරුංගා කොළ යුෂ බාල, තරුණ, මහලු කාටත් ගුණදායක බීමකි. කොළ මැල්ලුමද ජනප්‍රිය කෑමකි. මුරුංගා කොළ කොටා මිරිකා ගත් යුෂ කෝප්පයකට කිරි මිශ්‍ර කළ විට රසවත් බීමක් සැකසෙන බවත් එය සෙඛ්‍යයට බෙහෙවින් හිතකර බවත් කියති. මේ හැර අස්ථිවල වැඩීමටත්, ලේ පිරිසිදු කිරිමටත් ප්‍රතිශක්තිකරණ ගුණය සිරුර තුළ පවත්වා ගැනිමටත් ඒවා උපකාරි වෙයි. ගර්භනී මවුවරුන්ට මෙය පාවිච්චි කිරිමෙන් සිරුරට අවශ්‍ය කැල්සියම්, යකඩ සහ විටමින් වර්ග ලැබේ. එසේම දුර්වල ගති මග හැරී දරු ප්‍රසුතියද පහසු කර දරුවෙකු බිහි කිරිමට මග පාදන බව ද කියති. ඉන්දීය ජනතාව අතර බෙහෙවින් ජනප්‍රිය මුරුංගා ඖෂධයක් ලෙසින් සැකසීමට ඔවුහු පුරුදු වී සිටිති. මුරුංගා වල තිබෙන අසීමිත ගුණය නිසාම එය ආහාරයක් ලෙස පමණක් නොව දැන් රුපලාවන්‍ය සඳහා භාවිත කරන ඖෂධයක් ලෙසින්ද ලොව පුරා බොහෝ රටවල් විසින් හඳුනා ගෙන තිබෙනවා. විශේෂයෙන්ම කාන්තාවන්ගේ අලංකරණය සඳහා මුරුංගා ඇසුරින් නිපද වූ රුපලාවන්‍ය නිෂ්පාදන දැන් ලොව පුර වේගයෙන් අලෙවි වනවා.

විටමින් සහ ඛනිජ මෙන්ම ප්‍රතිඔක්සිකාරක ගුණයෙන් සපිරිමුරුංගා කොළ කෝප්පයක් මගින් ශරීරයට පහත දැක්වෙන පෝෂණය සැපයෙනවා . මුරුංගා පාරිභෝජනයෙන් ලැබෙන වැදගත් සෞඛ්‍යය වාසි අස්ථි සවිමත් කිරීම

මුරුංගා තුල ඇති විශාල යකඩ සහ කැල්සියම් ප්‍රමාණය නිසා මුරුංගා අහාරයට ගැනීම මගින් අස්ථි වල ක්ෂයවීම වළක්වා ශරීරයට සවිබල ලබා දෙයි. පිළිකා ඇතිවීම වැළක්වීම මුරුංගා තුල අන්තර්ගත වන ප්‍රතිඔක්සිකාරක, විටමින් C, බීටා කැරොටීන්, “chlorogenic acid” සහ “quercetin” මගින් පිළිකා කාරක ඇතිවීම වලකයි.

හිසරදය ට සහනය ඔබට තදබල හිසරදයක් ඇත්නම් මුරුංගා මුල් වලින් යුෂ ලබාගෙන ජලයත් සමග කවලම් කර පානය කරන්න. මහා ඖෂධයකි. ඇස් රෝග දුරු කිරීම

මුරුංගා ආහාරයට ගැනීම මගින් ඇස් ඉදිමීම සහ සංසන්ධිතදාහය “conjunctivitis” නමැති සෞඛ්‍යය ගැටළුව සුව කර ගන්නට පුළුවන්. මුරුංගා පත්‍ර අඹරා ඇස් මත තබන්න. පෙනීම බොදවීමට සුවය සලසා ගැනීමට එම මිශ්‍රණයට මී පැණි එක්කර ආලේපනයක් සකසා ඇසිපිය දාරයේ ආලේප කරන්න. රුධිරයේ ඇති සීනි මට්ටම නියාමනය කිරීම

ඔබ දියවැඩියා රෝගියෙක් නම් දිනකට මුරුංගා පත්‍ර කුඩු ග්‍රෑම් 7 බැගින් මාස තුනක කාලයක් ආහාරයට ගන්න. මේමගින් රුධිරයේ සීනි මට්ටම සාර්ථකව පාලනය කර ගත හැකි බව නවතම අධ්‍යයනයන් මගින් තහවුරු කර තිබෙනවා. රුධිරය පිරිසිදු කිරීම

මුරුංගා ආහාරයට ගැනීම මගින් සමේ ඇතිවන කුරුලෑ සහ වෙනත් ආසාදනයන් සුව කර ගනිමින් රුධිරය පිරිසිදු කර ගන්නට පුළුවන්. මුරුංගා එක්කර සුප් පානයක් සකස් කර පානය කරන්න. එමෙන්ම මුරුංගා යුෂ මුහුණේ ඇතිවන කුරුලෑ මත ආලේප කරන්න. මුරුංගා සතුව ඇති ප්‍රතිජීවක බලය මගින් මෙවන් ආසාදනයන් සුවපත් කර ගන්නට පුළුවන්.

වයසට යාම ප්‍රමාද කිරීම මුරුංගා තුල අන්තර්ගත විටමින් A මගින් ශරීරය වියපත්වීම ප්‍රමාද කර ගන්නට පුළුවන්. මුරුංගා ආහාරයට ගැනීම මගින් ප්‍රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය වේගවත් කර ඇස් පෙනීම වර්ධනය කරනු ලබනවා.

ReeCha