රසට කන්න මෙන්න අදත් හොඳ රෙසිපි එකක්... හදලා කලාම රස බලන්න කෝ...
ඔන්න අපි අද කට්ලට් ටිකක් හදලා කාලා බලමු ද? මේ දවස්වල ඔයාලත් ගෙදර නම් ඉන්නේ අපි කියල දෙන විදිහට කට්ලට් ටිකක් හදලා කාලම බලන්න කෝ...
සැමන් 300g (පොඩි කරගන්න )
අල 500g(තම්බල පොඩි කරන්න )
ළුණු 500g
කරපිංචා, අමුමිරිස් ටිකක් grinder කරන්න
පිටි batter එක හරි beat කරපු බිත්තර ගන්න තවරගන්න.
බිස්කට් කුඩු
Cream cracker (පොඩිම size එක )
Crisco හරි kritz බිස්කට්
දෙහි ඇඹුල්
මිරිස් කුඩු
ගම්මිරිස් කුඩු
කහ කුඩු
අමු තුනපහ
ලුණු
රම්පෙ, කුරුදු
ළුණු, කරපිංචා, අමුමිරිස් කුරුදු කෑල්ලක් දාල තෙලේ තෙම්පරාදු කරන්න.
ඒකට තමන්ගේ රස අනුව මිරිස් කුඩු, අමු තුනපහ. කහ, ගම්මිරිස් කුඩු, ලුණු එකතු කරගන්න.සැමන් ටික දාල කලවම් කරලා අල එකතු කරගන්න.
පොඩි බෝල හදලා cream cracker හරි crisco බිස්කට් වලින් හරි අපි සාමාන්යයෙන් හදන විදිහට හදාගෙන batter එකේ දාලා බිස්කට් කුඩු දාලා බැදගන්න.මම දෙපාරක් කරනවා ඒකම.
වැඩි හරිය deep freezer එකේ දාලා අවශ්ය වෙලාවට ගන්න තියන්න පුළුවන්.

