ගස්ලබු රස කර කර කෑවට, ගස්ලබු ඇටේ මෙහෙමයි කියලා දැනගෙන හිටියේ නෑ නේද?. කෑවම වෙන දෙය හිතාගන්න බැරි වෙයි..(VIDEO)
ගස්ලබු කියන්නේ අපේ සෞඛ්ය වර්ධනය සඳහා වඩාත් ගුනදායක පළතුරක් කියල අපි දන්නවනේ.
හැබැයි අපි ගස්ලබු කනකොට එකේ ඇතුලේ තියෙන ඇට අයින් කරනවනේ.
ඒත් අපි මෙහෙම ඉවත් කරන ගස්ලබු ඇට අපේ සෞඛ්යට උපකාරී වෙනවා කියල ඔයා දැනගෙන හිටිය ද?
මේ ගස්ලබු ඇට වල පැපේන් වැනි ප්රබල එන්සයිම පිරිපුන් වෙනවා.
අන්න ඒ නිසා අද අපි ඒ ගැන දැනගෙන ඉමු.
ගස්ලබු ඇට භාවිතයෙන් අපේ සෞඛ්යට ලැබෙන ප්රයෝජන,
1.ආහාර ජීර්ණ සෞඛ්යය සඳහා
ගස්ලබු ඇට වල පැපේන් වැනි ප්රබල එන්සයිම අඩංගු වන අතර මේවා ප්රෝටීන බිඳ දැමීමෙන් සහ බඩවැල් සෞඛ්යය ප්රවර්ධනය කිරීමෙන් වඩා හොඳ ආහාර ජීර්ණයට උපකාරී වනු ඇත. ඒ වගේම ගස්ලබු ඇට දිනපතා ඔබේ ආහාර වේලට එකතු කර ගැනීමෙන් මලබද්ධය සහ අජීර්ණය වැනි ආහාර ජීර්ණ ගැටළු වලින් මිදෙන්නට පුළුවන් හැකියාවකුත් තිබෙනවා.
2.ප්රති-ගිනි අවුලුවන සහ ප්රතිඔක්සිකාරක බලපෑම් තිබීම.
බොහෝ නිදන්ගත රෝග සඳහා මූලික හේතුව ආසාදන. ගස්ලබු ඇට වල ප්රබල ප්රති-ගිනි අවුලුවන බලපෑම් ඇති පොලිෆෙනෝල් සහ ෆ්ලේවනොයිඩ් වලින් පොහොසත් නිසා දැවිල්ල/ඉදිමීම අඩු කිරීමට, වේදනාව සමනය කිරීමට සහ ආතරයිටීස් සහ හෘද රෝග වැනි නිදන්ගත රෝග ඇතිවීමේ අවදානම අවම කිරීමට උපකාරී වනවා. ඒ වගේම ගස්ලබු ඇටවල ප්රතිඔක්සිකාරක ද ඉහළ මට්ටමක පවති. එය ඔක්සිකාරක ආතතියෙන් හා හානිවලින් ආරක්ෂා වීමට උපකාරී වනු ඇත.
3. බර පාලනය කිරීම සඳහා
ශරීරයේ බර පාලනය කර ගැනීමට කැමති අයට ගස්ලබු ඇට බෙහෙවින් ප්රයෝජනවත් වනු ලබනවා. මෙම බීජ වල පරිවෘත්තීය වැඩි දියුණු කරන සංයෝග අඩංගු වන අතර මේදය දහනය කිරීමට ද උපකාරී වනවා .මීට අමතරව, එහි ඇති තන්තු ඔබට දිගු කාලයක් පූර්ණ ලෙස දැනීමට උපකාරී වන අතර එමඟින් ඔබේ සමස්ත කැලරි ප්රමාණය ද අඩු කරනු ලබනවා.
4. වකුගඩු සෞඛ්යය සඳහා
ගස්ලබු ඇට මගින් ඩෙටොක්සිකරණය ප්රවර්ධනය කිරීම සහ වකුගඩු ගල් සෑදීම වැළැක්වීම මගින් වකුගඩු සෞඛ්යයට සහාය වනු ලබනවා . ඒ වගේම මෙහි ඇති ප්රතිඔක්සිකාරක ගුණය වකුගඩු ඔක්සිකාරක ආතතියෙන් ආරක්ෂා කිරීමට ද උපකාරී වේ.
වීඩියෝව පහතින් නරඹන්න,
You May Like This Video👇
.